Sharing Is Caring

General Knowledge MCQs for FPSC NTS PMS CSS OTS PTS PPSC KPPSC etc.

(1). The world highest Mountain is in.
(a) Nepal
(b) Italy
(c) Sri Lanka
(d) China

Answer: Nepal


(2). The Headquarter of the Red Cross is in:
(a) London
(b) New York
(c) Berlin
(d) Geneva

Answer: Geneva


(3) Diamer-Bhasha Dam has been planned on the river:
(a) Jehlum
(b) Chenab
(c) Indus
(d) None of these

Answer: Indus


(4) Asian Development Bank was established in.
(a) 1964
(b) 1966
(c) 1968
(d) 1965
Answer: 1966


(5) Which of the following is the largest emitter of Carbon dioxide in the atmosphere?
(a) China
(b) America
(c) Russia
(d) India
Answer: China


(6). World Trade Organization was established in:
(a) 1992
(b) 1993
(c) 1994
(d) 1995
Answer: 1995


(7). How many official working language are recognized by UNO?
(b) 6
(c) 7
(d) 4
Answer: 6


(8). Mirani Dam Exist in:
(a) Sindh
(b) Baluchistan
(c) Punjab
(d) None of these
Answer: Baluchistan


(9) The founder of Wiki-leaks scam belongs to:
(a) America
(b) England
(c) Australia
(d) Austria
Answer: Australia


(10) There are how many non permanent members of Security Council?
(a) 12
(b) 13
(c) 14
(d) 10

Answer: 10